Välkommen till Sigridslunds Cafédel

  • Vi tar både kontanter och kort

  • Vårt café är handikappanpassat

         

      

Hos oss kan du njuta av traditionellt gott bryggkaffe eller varför inte en vaniljlatte eller capuccio.
Vi serverar även laktosfri latte eller latte på havremjölk.

För teälskare erbjuder vi även Chailatte.

Vi samarbetar med Löfbergs, nedan kan du läsa mer.

Gott kaffe är ett riktigt hantverk. Det börjar med att någon väljer ut och handplockar de allra finaste kaffebären på Andernas gröna bergssluttningar, Mount Kenyas branter eller andra spännande platser runt ekvatorn. Här handlar det om långa traditioner, unika kunskaper och mycket, mycket kärlek. Det är så resan startar.

Kaffet färdas sedan med båt och tåg ända in i vårt rosteri. Här fortsätter hantverket. Vi provar, maler och rostar så att karaktärerna och smakerna blir optimala. Och precis som hos kaffebonden och hens familj gör vi det med massor av kärlek och respekt för kaffebönan.

För oss är det självklart att kaffe både ska smaka och göra gott. Det vet vi att fler tycker. Därför har vi sedan 1906 gjort kaffe som tar hänsyn till både människor och miljö – och i dag är vi en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

En stor del av vårt hållbarhetsarbete handlar om att öka efterfrågan och konsumtionen av kaffe från certifierade odlingar. 1995 importerade vi den första containern ekologiskt kaffe till Sverige. Nu är vi en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

 

 

 

Vi serverar 10-15 olika tesmaker. 

 

   

 

Vi serverar Matpajer, Sallader, Panini, toast, smörgåsar, mjuka kakor och praliner. Vi bakar det mesta av vårat bröd själva, vi har glutenfritt och laktosfritt kaffebröd.

Alla smörgåsar går att få glutenfria på beställning.

 

                 

Hos oss kan du sitta i stora salen på nedre plan.                  Eller i skolans fd. slöjdsal belägen i ett eget annex som numera är konferensrum.

 

     

På övervåningen har vi Biblioteket och hallen som man har möjlighet att komma undan lite mer i lugn och ro och inta sin mat eller fika.

Där har vi även den gamla gymnastiksalen som vi inrett som aktivitets och lekrum till barnen.

 

Hos oss kan du i lugn och ro avnjuta din fika i solen på baksidan när vädret tillåter.

 

 

 

 

 

 

                                                            

Hos oss har du möjlighet till take away.                       Vi säljer Stavtorps fantastiska Must & Nektar både i caféet och i vår handelsbod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övrigt